01 02 03

O nama

25 GODINA NA VISINI

"VERTIKO" d.o.o. osnovan je 2004. godine u Zagrebu, od kada nastavlja i proširuje poslovanje građevinskog obrta osnovanog prije više od 25 godina. Specijaliziran isključivo za područje rada na visini, VERTIKO se danas bavi sljedećim glavnim djelatnostima:

  • obučavanje za rad na visini,
  • prodaja opreme za zaštitu od pada,
  • ugradnja zaštitnih sustava,
  • pregled opreme,
  • izrada tehničke dokumentacije,
  • izvođenje visinskih radova.

Pristup užetom, posebna visinska tehnika, uža je specijalnost kojom se VERTIKO bavi i danas. Primjena međunarodno priznatih standarda potvrđena je 2003. godine, kada su zaposlenici VERTIKA postali prvi visinski tehničari u Hrvatskoj s licencom IRATA i time dokazali najviši stupanj sigurnosti i vještine u radu na visini. Višegodišnje djelovanje obilježeno je izvođenjem najzahtjevnijih radova, od izgradnje skela i metalnih konstrukcija na zagrebačkoj Katedrali do miniranja zidnih naslaga u silosima za cement, a prikupljeno znanje i iskustvo osnažili su ideju o obučavanju za rad na visini.

Obuku za rad na visini VERTIKO je započeo 2005. godine, a danas se ona odvija u suvremeno opremljenom centru za obuku koji je dovršen 2017. godine i sufinanciran je sredstvima europskih fondova. Obuka se izdvaja sadržajnim programima i dosljednim provođenjem pa je vrlo brzo prepoznata kao značajan doprinos sigurnosti u radu na visini. Primjena najviših standarda omogućila je suradnju s brojnim uglednim kompanijama i uključivanje u inozemne projekte, gdje je VERTIKO obuka provjerena i priznata. Uvažavajući sve češće zahtjeve klijenata da opremu nabavljaju od specijaliziranog dobavljača, pokrenuta je distribucija i prodaja opreme.

Prodaja opreme i ugradnja trajnih sustava za zaštitu od pada, najnovije su u nizu aktivnosti koje VERTIKO provodi. Distribucijom opreme različitih proizvođača udovoljeno je većini zahtjeva klijenata, a u svrhu dodatnog širenja ponude osnovan je „HILAND“ d.o.o. Periodički pregled opreme i izrada tehničke dokumentacije upotpunjuju ponudu specijalističkih usluga, pa iako usko specijaliziran za rad na visini, VERTIKO i dalje pronalazi nova područja djelovanja.

Naljepnica_Ne hodamo po zemlji ISO 9001 ISO 14001

natrag  |  na vrh  |  početna