Vertiko Vertiko Vertiko

O nama

20 GODINA NA VISINI

"VERTIKO" d.o.o. specijalizirao se isključivo za područje rada na visini. Osnovan 2004. godine u Zagrebu, nastavlja i proširuje opseg poslovanja građevinskog obrta "PAUK" osnovanog 1993. godine (prestao poslovati 2005. godine). Danas se "VERTIKO" bavi sljedećim djelatnostima:

  • obučavanje za rad na visini,
  • prodaja opreme za zaštitu od pada,
  • izrada tehničke dokumentacije,
  • pregled opreme
  • ugradnja trajnih sustava
  • izvođenje visinskih radova.

Pristup užetom, posebna tehnika kojom se mjestu rada pristupa pomoću užadi i pripadajuće opreme, uža je specijalnost kojom se "VERTIKO" bavi i danas. Primjena međunarodno priznatih standarda potvrđena je 2003. godine, kada su zaposlenici "VERTIKA" postali prvi visinski tehničari u Hrvatskoj s licencom IRATA i time dokazali najviši stupanj vještine i sigurnosti u radu na visini.

Višegodišnje djelovanje obilježeno je primjenom najviših standarda rada i sigurnosti. Visinske vještine i stručne kvalifikacije omogućile su izvođenje najzahtjevnijih radova, od izgradnje skela i metalnih konstrukcija na zagrebačkoj Katedrali do miniranja naljepa u silosima za cement. Prikupljena znanja i postignuta razina sigurnosti potaknuli su ideju o obučavanju za rad na visini.

Obuka za rad na visini započela je 2005. godine, po završetku detaljnih priprema i izgradnje poligona. Zasniva se na europskim standardima i odmah je prepoznata kao način unaprjeđenja sigurnosti i učinkovitosti u radu na visini. Raznovrsni programi i kvaliteta usluge omogućili su suradnju s najuglednijim domaćim kompanijama, kao i uključivanje u međunarodne projekte. Ubrzo nakon obuke započela je i prodaja osobne opreme za zaštitu od pada pa "VERTIKO" danas zastupa nekoliko inozemnih proizvođača.

Rad na visini specijalnost je koju smo razvijali više od 20 godina.
Stručnim usavršavanjem i aktivnom primjenom razvijamo je i danas.

Direktor
Stjepko Vrsalović, dipl.ing.građ.

natrag  |  na vrh  |  početna