Obuka Obuka Obuka Obuka Obuka

Obuka

Europsko Vijeće i Europski parlament izdali su Direktivu (2001/45/EC), kojom se posebno naglašava potreba za uvježbavanjem sudionika u radu na visini.

ZAŠTO VERTIKO

Obuka za rad na visini regulirana je standardima. Temelj usluge koju pruža VERTIKO pravila su propisana britanskim standardom (BS 8454). Suvremeni programi obuke dosljedno se provode, instruktori su kvalificirani i iskusni na području koje podučavaju, oprema i poligon u skladu su sa zadanim normama i radnim standardima, znanje i vještina polaznika sustavno se provjeravaju, a sve procedure popraćene su odgovarajućom dokumentacijom. Poštivanje standarda jamstvo je visoke razine usluge.

ŠTO SADRŽE PROGRAMI

Programi sadrže: osiguravanje prilikom penjanja i kretanja, korištenje opreme i sustava, izrada čvorova i sidrišta, spuštanje ili podizanje unesrećenih, navezivanje i podizanje tereta, penjanje i spuštanje po užetu te razne druge teme prilagođene potrebama korisnika. Programi obuke dosljedno se provode u skladu s pisanim procedurama i pod nadzorom glavnog instruktora.

TKO SU INSTRUKTORI

Naši instruktori radom na visini bave se više od 20 godina i dobro poznaju industrijsko okruženje u kojemu se radovi odvijaju. Posjeduju međunarodne kvalifikacije i praktične vještine koje su neophodne i obvezne (standard) za provođenje obuke. Tisuće sati provedenih u obučavanju jamče uspješno prenošenje znanja polaznicima.

KAKO SE PROVODI OBUKA

Ovisno o programu koji se provodi, obuka najčešće traje od jedan pa sve do šest dana. Teoretski dio održava se u učionici i uključuje: predavanje, projekciju slikovnih materijala te prezentaciju opreme. Svim polaznicima uručuju se ilustrirane skripte. Praktični dio čini 90% obuke, a uključuje upoznavanje osobina opreme, demonstraciju tehnika i upoznavanje rizika, naglašavanje bitnih momenata i uvježbavanje vještina. Održava se na poligonu ili terenskim strukturama, a polaznicima je na raspolaganju sva potrebna oprema. Obuka se održava u manjim skupinama, a omjer instruktora i polaznika ne prelazi 1:6.

ŠTO SE POSTIŽE OBUKOM

Znanje i vještina provjeravaju se pisanim testom i praktičnim zadacima, a polaznici koji zadovolje provjeru poznavat će brojne visinske tehnike i primjenjivati razne načine zaštite od pada. Naučit će tehnike spašavanja s visine, uočavat će potencijalne rizike u radu te će biti sposobni otkriti greške u primjeni opreme. Kao potvrdu osposobljenosti polaznicima se izdaju uvjerenja i iskaznice.

Brojni korisnici naših usluga potvrđuju ostvarivanje boljih poslovnih rezultata te unaprjeđenje sigurnosti i učinkovitosti u radu na visini.
Obuku koju pruža VERTIKO uspješno je završilo više od 3000 polaznika.

natrag  |  na vrh  |  početna